Lamella

Tarina

Historia

Gustav Kährs sai patentin monikerroksiselle lautaparketille Ruotsista vuonna 1941. Paloheimo osti tuotteen patentti­oikeudet 1955. Uudelle tuotteelle oli keksittävä suomalainen nimi ja yhtiön sisäisistä ehdotuksista parhaaksi koettiin nimi RI-LA. Tuotanto alkoi kaksi vuotta myöhemmin. 1960-luvulla tuotiin markkinoille kaksikerroksinen Lamella-parketti. Tuote oli hyvä, ja markkinat ottivat uutuuden hyvin vastaan nostaen Lamella-tuotemerkin markkinajohtajaksi Suomessa. Paloheimon lopetettua parketin valmistuksen vastuu tuotemerkin kehittämisesta siirtyi toiselle riihimäkeläiselle perheyritykselle, RTV-Yhtymä Oy:lle.

Nykyään

Tämän päivän Lamella-parkettituotteet valmistetaan ainoastaan alan parhaissa tehtaissa ja vain sertifioidusta puusta. Näin takaamme Lamella-tuotemerkin alla olevien parkettien ensiluokkaisen laadun. Parhaan laadun lisäksi kokemuksemme sekä yhteistyö alan parhaiden toimijoiden kanssa varmistaa kuosien ajanmukaisuuden.

Lamella-Woodline parketit valmistetaan ensiluokkaisesta sekä sertifioidusta puusta. Nämä eksoottiset puulajit saadaan viljellyistä metsistä, joista valmistaja käy valitsemassa parhaat rungot parketin valmistukseen. Tietotaito on alun perin kotimaisten alan toimijoiden ansiota, sillä jo useita vuosikymmeniä sitten suomalaiset metsäalan ammattilaiset ovat vieneet metsänhoito-oppia suoraan viljelijöille. Myös raaka-aineen käyttö on erityisen tehokasta, sillä käytännössä koko puumateriaali käytetään ympäristöä vaalien hyväksi.

Lamella-tuoteperheeseen kuuluu nykyään myös laminaatit. Kuten parketit, myös laminaatit valmistetaan puusta. Lamella-laminaatit valmistetaan huippuvalmistajalla Euroopassa, kuitenkin suomalaisen designin mukaisesti. Lamella-laminaatit ovat tänä päivänä alan tunnettu ja merkittävä tuoteperhe.

Lamella laminaatti-tuoteperhe sai korkeimman rakennusmateriaali päästöluokituksen M1.

Uusimpana Lamella-tuoteperheeseen on tullut markkinoilla erinomaisesti vastaanotetut Lamella Vinyylilankut, joita RTV valmistuttaa suomalaiseen makuun sopiviksi. Tämä uusi tuote näyttää aidolta puulta, ja on kestävä käytössä niin kotona kuin julkisissakin tiloissa. Vinyylilankun hyviin ominaisuuksiin kuuluu myös helppo asennus, lämmin pinta jalalle sekä helppohoitoisuus ei ihme että se on saanut kuluttajien suosion.

Tulevaisuus

Lamella-tuotemerkin sekä myös RTV-Yhtymä Oy:n pitkä ja menestyksekäs historia velvoittavat jatkamaan laadukkaiden lattioiden markkinointia Lamella-brändin alla. Pitkäaikaiset ja menestykselliset suhteemme tavarantoimittajiin mahdollistavat Lamellan pysymisen teknisen kehityksen kärjessä, ja ennen kaikkea trendikkäiden ja suomalaiseen makuun sopivien kuosistojen rakentamisen. Sekä Lamella että RTV ovat tulleet jäädäkseen alan kotimaisina ykkösosaajina.